Bitcoin is eking out winsten woensdag terwijl ether volatiliteit is op DeFi drama.

 • Bitcoin (BTC) handelend rond $10.299 vanaf 20:00 UTC (4 p.m. ET). Het winnen van 2,7% over de vorige 24 uur.
 • Bitcoin’s 24-uurs bereik: $9.818- $10.349
 • BTC boven zijn 10-dagen en 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, een bullish signaal voor markttechnici.

Bitcoin maakt woensdag langzaam winst, tot wel $10.349 vanaf perstijd.

„Na de daling van 2-3 sept. is de bitcoin vastgelopen in een smalle range van $10.100 tot $10.500, op zoek naar richting,“ zei David Lifchitz, chief investment officer voor de kwantitatieve cryptofirma ExoAlpha. „Elke druppel onder $10.000 is woedend gekocht, en houdt BTC daarboven,“ voegde hij eraan toe.

De afgelopen week zijn traders binnengekomen en hebben ze sub-$10.000 bitcoin opgeschept, waarbij $9.800 een geteste, maar geretrocedeerde level is.

btcweeksep9

Bitcoinhandel van de afgelopen week.Source: TradingView

Tijdens de opwaartse trend van de bitcoin heeft de cryptocurrency volume nodig om het verder op te voeren, voegde Lifchitz eraan toe. „Dit is typisch voor een gewonde asset die zich herstelt,“ voegde Lifchitz toe.“ In tegenstelling tot de traditionele activa, is er geen federale drukpers om de digitale activa, slechts de goede oude vraag, kunstmatig te ondersteunen“, zei hij.

Tot nu toe is de vraag, gemeten in volume, woensdag relatief vlak – een schamele $245 miljoen bij elkaar op de grote spotbeurzen volgens Skew. Dit is veel lager dan een week geleden, toen de spotvolumes een maand lang een hoogtepunt van $1 miljard bereikten.

skew_btc_spot__aggregated_daily_volumes-34

Bitcoinvolumes op grote spotbeurzen de afgelopen maand.

Source: Scheef

John Willock, CEO van digital-asset liquidity firm Tritium, zegt dat de eb en vloed in de bitcoin-markt gewoonweg natuurlijk is. „Deze korte termijn dip naar het huidige niveau was een redelijke terugtrekking,“ zei hij.  „Een gestage opwaartse beweging in Bitcoin Era is volledig in lijn met mijn verwachtingen voor de middellange termijn en het einde van het jaar.“

Volgens ExoAlpha’s Lifchitz, „Totdat de bitcoin boven de $10.600 uitkomt, is er geen hoop op een nieuwe poging naar $12.000 op korte termijn.“

Er is meer volatiliteit

Ether (ETH), de op één na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, was woensdag omhoog, handelend rond $357 en stijgend 6% in 24 uur vanaf 20:00 UTC (4:00 p.m. ET).

De overige eenmaands gerealiseerde volatiliteit, een maatstaf voor de standaardafwijking van het rendement op basis van historische gegevens, bedraagt 106% op jaarbasis, het hoogste punt sinds 6.

mei.

skew_ethusd_realized_volatility-3

Gerealiseerde volatiliteit voor ETH/USD de afgelopen zes maanden.Source: Scheef

Het is duidelijk dat ether vluchtiger is dan bitcoin, die bij 57% een maand op jaarbasis gerealiseerde volatiliteit woensdag, op een niveau is dat consistent is met zijn augustus volatiliteit aantallen.

skew_btcusd_realized_volatility-2

Gerealiseerde volatiliteit voor BTC/USD de afgelopen zes maanden.bron: Scheef

Vishal Shah, een optiehandelaar en oprichter van derivatenbeurs Alpha5, zei de onzekerheid rond decentrale financiën, of DeFi, helpt de volatiliteit in ether, en niet in de derivaten die meestal de boosdoener in crypto zijn.

„Ik denk niet dat veel van deze volatiliteit wordt gedreven door ETH optionaliteit, omdat de markt relatief klein is,“ zei de Sjah. „Eerder, schijnt het een bijproduct van ingehouden ongeloof in gasprijzen en de grote omwentelingen in totale waarde te zijn die in DeFI worden gesloten,“ hij voegde toe.

Andere markten

Digitale assets op de CoinDesk 20 staan allemaal in de groene woensdag. Opmerkelijke winnaars vanaf 20.00 uur UTC (16.00 uur ET):

 • chainlink (LINK) + 8,3%
 • 0x (ZRX) + 8,2%
 • iota (IOTA) + 8%

Aandelen:

 • In Azië, de Nikkei 225 gesloten 1% als een klinische studie pauze voor een potentiële coronavirusvaccin gedempt sentiment in Tokyo.
 • In Europa eindigde de FTSE 100 de dag met 1,3% als een dalend pond, wat de overzeese inkomsten voor multinationals in de index opdrijft, wat het sentiment helpt.
 • In de Verenigde Staten, de S & Camp; P 500 klom 2% als tech voorraden gemaakt winsten, met inbegrip van Microsoft springen 4,2%. en Apple een stijging van 4%.

Goederen:

 • Olie is gestegen met 3,3%. Prijs per vat van West-Texas Tussenliggende ruwe olie: $37.96.
 • Goud was in de rode 0,90% en op $1,948 vanaf de perstijd.
 • Goud was in de rode 0,90% en op $1,948 vanaf de perstijd.

Treasurys:

 • Amerikaanse schatkistobligaties leveren woensdag allemaal een stijging op. De rendementen, die in de tegenovergestelde richting bewegen als prijs, waren het meest gestegen op de twee jaar, en kwamen binnen op 4,2%.